The Consumption Building Of Chicken In Urban Area Of Adana Province

Identifier : | Catalog : URI Entry : http://traglor.cu.edu.tr/objects/objectFile/rR8kdqZR-1992013-7.pdf |
|
|
Title : | Adana İli Kentsel Alanda Tavuk Eti Tüketim Yapısı
The Consumption Building Of Chicken In Urban Area Of Adana Province
Das Verbrauch Gebäude Huhn im Stadtgebiet der Provinz Adana
|
|
|
Language : | Turkish
|
|
|
Descriptions : | Bu çalışma, Adana kentsel alanda tavuk eti tüketimi ile gelirin tüketim üzerine olan etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Aynı zamanda, tüketim üzerine etkisi olduğu düşünülen tüketici özellikleri ile tüketicilerin satın alımına ve tüketimlerine etkisi olan zevk tercih ve alışkanlıkları da incelenmiştir. Bu amaçla 300 aile ile anket yapılmıştır. Araştırma alanında, 2008 yılında, aileler aylık ortalama gelirlerinin % 2,55'ini oluşturan 36,16 YTL'sini tavuk eti tüketimine ayırmaktadırlar. Araştırma sonucunda hesaplanan gelir-harcama esnekliği 0,27'dir. Buna göre tüketicilerin aylık gelirlerinde meydana gelecek % 1'lik bir artış aylık tavuk eti harcamalarında % 0,27 oranında artışa neden olacaktır.
This study was carried in urban area of Adana, to chicken consumption and impact of their income on chicken consumption. At the same time the consumer's specifications, taste preferences and habits were also described. The data in this study was obtained by questionnaire from 300 household. In this research area; the 2,55% of monthly average income of families (36,16YTL) have gone to chicken spending in the year 2008. At the end of the this research ;expenditure elasticity were estimated for chicken meat as 0, 27.That according to; if the consumer's monthly income increases %1, this increases will to cause; income increases 0,27 %in montly edible chicken consumption expenditures.
Diese Studie wurde im Stadtgebiet von Adana, um Verbrauch und Auswirkungen des Einkommens auf Huhn Verbrauch Huhn. Gleichzeitig wurden die Spezifikationen, Geschmackspräferenzen und Gewohnheiten des Verbrauchers auch beschrieben. Die Daten in dieser Studie wurde per Fragebogen von 300 Haushalt erhalten. In diesem Forschungsbereich; der 2,55 % des durchschnittlichen Monatseinkommen von Familien (36, 16YTL) gegangen, um Huhn Ausgaben im Jahr 2008. Am Ende dieser Forschung; Ausgaben Elastizität wurden für Hühnerfleisch als 0, 27.März geschätzt, nach; des Verbrauchers Monatseinkommen %1 steigt, erhöht das Willen zu verursachen; Einkommen erhöht 0,27 % monatlich essbare Huhn Konsumausgaben.
|
|
|
Keywords : | Tüketim
Consumption
Verbrauch
Tavuk Eti
Chicken Meat
Hühnerfleische
Harcama Esnekliği
Expenditure Elasticities
Ausgaben Elastizität
Kentsel Hane Halkı
Urban Households
städtischen Haushalten
Adana
Adana
Adana
|
|
|
Coverage : | Turkey |
|
|
Structure : | Atomic |
|
|
Aggregation Level : | Level 2 |
|
|
Version : | Adana, 2008
|
|
|
Status : | Final |
|
|
Contribute : | Role : Author Date : 2008-01-01 name :
Okşan Büyüknisan
e-mail :
organization : Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarım Ekonomisi Anabilim Dalı. 01330 Adana - Turkey
|
|
|
Identifier : | Catalog : URI Entry : http://traglor.cu.edu.tr/common/object_xml.aspx?id=1801 |
|
|
Contribute : | Role : Undefined Date : 2013-09-19 name :
e-mail :
organization :
|
|
|
Metadata Schema : | TrAgLor LOM AP |
|
|
Language : | Turkish |
Interactivity Type : | Expositive |
|
|
Learning Resource Type : | Thesis
|
|
|
Interactivity Level : | Very Low |
|
|
Semantic Density : | High |
|
|
Intended End User Role : | Learner |
|
|
Context : | University Second Cycle |
|
|
Typical Age Range : | 18U
|
|
|
Difficulty Level : | Difficult |
|
|
Duration : | Year : 0 Month : 0 Day : 0 Hour : 0 Minutes : 0 |
|
|
Description : |
|
|
|
Kind : | IsVersionOf |
|
|
Resource : | Catalog : URI Entry : http://library.cu.edu.tr/tezler/6941.pdf
|
|
|
Description : | Çukurova Üniversitesi Kütüphanesi, Tez Koleksiyonu. 01330 Adana.
Çukurova University Library Thesis Collection. 01330 Adana, Turkey.
|
|
|
Entity : | name :
e-mail :
organization :
|
|
|
Date : | |
|
|
Description : | |
|
|
Purpose : | Discipline |
|
|
Source : | AGRICOLA
|
|
|
Entry : | Consumer Economics
|
|
|
Description : |
|
|
|
Keywords : | tavuketi tüketimi
chicken meat consumption
|
|
|