TrAgLor - Turkish Agricultural Learning Objects Repository

Object Summary

Soğan Yetiştiriciliği

Title of object

Soğan Yetiştiriciliği

Object description

Soğan insan beslenmesinde özel yeri olan bir sebzedir. Taze veya kuru olarak tüketildiği gibi son yıllarda kurutma sanayisinde işlenerek bazı yiyeceklerin hazırlanmasında da yaygın olarak kullanılmaktadır. Soğan genel olarak iki yıllık bir bitkidir. Birinci yıl yumru, ikinci yılda tohum oluşur. 100 gr. Soğanda 1.2 gr. Protein, 0.1 gr. Yağ, 8.9 gr. Şekerli maddeler, 8 gr. Su, 12 gr. Kuru madde, 30 mg. Kalsiyum ve 42 kalori bulunur.

Language of object

Turkish

Author(s) / Publisher

Zeynel Cebeci

Discipline(s)

Horticultural Crops

Keywords

soğan

Technical format

Text

Intended end-user role

Learner

Learning resource type

Lesson

Typical age range

Yetişkin (18-)

Copyright - Restrictions

This resource is licensed under the license(CC-BY-NC-ND) Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported

Cost with use

No

Source code available

Yes


Annotations on the Object


Comments / Feedback / Suggestions







Please enter the result of the operation above in this box.