TrAgLor - Turkish Agricultural Learning Objects Repository

Object Summary

Trabzon Hurması Yetiştiriciliği

Title of object

Trabzon Hurması Yetiştiriciliği

Object description

Anavatanı Çin olan Trabzon hurmasının çok eski tarihlerde Japonya'ya getirildiği ve burada büyük ölçüde üretimi yapıldığı bildirilmektedir. "Japon Elması" olarak adlandırılan meyve halk tarafından yaz kış sevilerek yenmektedir. Türkiye'ye hangi tarihte getirildiği bilinmemekle birlikte çok eskiden beri Trabzon hurması yetiştiriciliği yapılmaktadır. Bir subtropik iklim meyvesi olan Trabzon hurması ülkemizde en çok Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilmektedir. Karadeniz, Ege ve Marmara Bölgeleri'nde ...

Language of object

Turkish

Author(s) / Publisher

Zeynel Cebeci

Discipline(s)

Horticultural Crops

Keywords

hurma

Technical format

Text

Intended end-user role

Learner

Learning resource type

Lesson

Typical age range

Yetişkin (18-)

Copyright - Restrictions

This resource is licensed under the license(CC-BY-NC-ND) Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported

Cost with use

No

Source code available

Yes


Annotations on the Object


Comments / Feedback / Suggestions







Please enter the result of the operation above in this box.