TrAgLor - Turkish Agricultural Learning Objects Repository

Object Summary

Gıdalarda Brusellozis ve Kontrolü

Title of object

Gıdalarda Brusellozis ve Kontrolü

Object description

Zoonotik bir enfeksiyon olan Brusellozis, insan ve hayvanlarda, Brucella cinsine ait mikroorganizmalar tarafından oluşturulan bulaşıcı ve genellikle, subakut veya kronik seyirli bir hastalıktır. Hastalığın hayvansal gıdalar ve özellikle süt ve süt ürünleri ile bulaşmasının önlenmesi için mutlaka sütlerin pastörize edilerek tüketilmesi ve süt ürünlerine işlenmesinin sağlanması gereklidir. Özellikle köylerde çiğ sütten üretilen peynirlerin en az 3 ay süreyle salamurada bekletilmesi, ya d...

Language of object

Turkish

Author(s) / Publisher

Zeynel Cebeci

Discipline(s)

Protection of Animal Products, Veterinary Science

Keywords

gıda

Technical format

Multipart

Intended end-user role

Learner

Learning resource type

Lesson

Typical age range

Lise (14-17)

Copyright - Restrictions

This resource is licensed under the license(CC-BY-NC-ND) Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported

Cost with use

No

Source code available

Yes


Annotations on the Object


Comments / Feedback / Suggestions







Please enter the result of the operation above in this box.