TrAgLor - Turkish Agricultural Learning Objects Repository

Object Summary

Alalabalık Biyolojisi ve Yetştirme Teknikleri

Title of object

Alalabalık Biyolojisi ve Yetştirme Teknikleri

Object description

Yaşam ortamı bakımından berrak, temiz, serin ve oksijen yönünden zengin suları tercih eden alabalık halkımız tarafından özel likle etinin lezzetli oluşuyla anımsanan balıklar arasında bulunmaktadır. Alabalık türleri sistematikte Salmonidae familyasında yer alırlar. Morfolojik bakımdan yağ yüzgeci ile karakterizedirler. Salmonidae familyasında ekonomik yetiştiricilik ve doğal suların balıklandırılması için önem arz eden çeşitli alabalıklar üç cinsin türleridir. Bu cinsler, Salmo, Salvelinus ve Or...

Language of object

Turkish

Author(s) / Publisher

Zeynel Cebeci

Discipline(s)

Fisheries

Keywords

alabalık

Technical format

Text

Intended end-user role

Learner

Learning resource type

Lesson

Typical age range

Üniversite-Lisans (18-21)

Copyright - Restrictions

This resource is licensed under the license(CC-BY-NC-ND) Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported

Cost with use

No

Source code available

Yes


Annotations on the Object


Comments / Feedback / Suggestions







Please enter the result of the operation above in this box.