Title of object
Pekmez Üretim Teknikleri
Object description
Önemli bir geleneksel gıdamız olan pekmez kırsal kesimde yaşayan insanlarımız tarafından üretilmekte ve tüketilmekte olmasına rağmen şehirlerde yaşayan nüfusun büyük bir kısmı pekmez tüketmemektedir. Pekmezin yerine sakkaroz içeriği çok fazla olan reçel, marmelat ve çeşitli jöleler tüketilir
hale gelmiştir. Pekmezin beslenme açısından son derece önemli bir gıda maddesi olması nedeniyle
insanlarımızın pekmez tüketimi konusunda bilgilendirilmesi önem arzetmektedir. Ülkemizde pekmez
geleneksel...
Language of object
Turkish
Author(s) / Publisher
Zeynel Cebeci
Discipline(s)
Horticultural Crop Products, Horticultural Crop Products
Keywords
pekmez
Technical format
Text
Intended end-user role
Teacher
Learning resource type
Lesson
Typical age range
Üniversite-Lisans (18-21)
Copyright - Restrictions
This resource is licensed under the license(CC-BY-NC-ND) Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported
Cost with use
No
Source code available
Yes