TrAgLor - Turkish Agricultural Learning Objects Repository

Object Summary

Pekmez Üretim Teknikleri

Title of object

Pekmez Üretim Teknikleri

Object description

Önemli bir geleneksel gıdamız olan pekmez kırsal kesimde yaşayan insanlarımız tarafından üretilmekte ve tüketilmekte olmasına rağmen şehirlerde yaşayan nüfusun büyük bir kısmı pekmez tüketmemektedir. Pekmezin yerine sakkaroz içeriği çok fazla olan reçel, marmelat ve çeşitli jöleler tüketilir hale gelmiştir. Pekmezin beslenme açısından son derece önemli bir gıda maddesi olması nedeniyle insanlarımızın pekmez tüketimi konusunda bilgilendirilmesi önem arzetmektedir. Ülkemizde pekmez geleneksel...

Language of object

Turkish

Author(s) / Publisher

Zeynel Cebeci

Discipline(s)

Horticultural Crop Products, Horticultural Crop Products

Keywords

pekmez

Technical format

Text

Intended end-user role

Teacher

Learning resource type

Lesson

Typical age range

Üniversite-Lisans (18-21)

Copyright - Restrictions

This resource is licensed under the license(CC-BY-NC-ND) Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported

Cost with use

No

Source code available

Yes


Annotations on the Object


Comments / Feedback / Suggestions







Please enter the result of the operation above in this box.