Title of object
Soya Tarımı
Object description
Soya bitkisi, tanesindeki ortalama % 18-20 yağ, % 40 protein, % 30 karbonhidrat, % 5 mineral madde (fosfor, potasyum, kalsiyum, kükürt, magnezyum vb) ve çok sayıdaki vitaminlerle (en çok A ve B), ayrıca proteinin yapısında zengin ve değerli amino asitler bulundurması nedeniyle, "harika bitki" olarak da anılmaktadır. Ayrıca, omega-3 yağ asidi olarak da bilinen linolenik asit yönünden oldukça zengindir. Omega-3 yağ asidi, vücut tarafından yapılamamakta ve dışarıdan alınmak zorundadır.
Language of object
Turkish
Author(s) / Publisher
Zeynel Cebeci
Discipline(s)
Field Crops
Keywords
soya
Technical format
Text
Intended end-user role
Learner
Learning resource type
Lesson
Typical age range
Üniversite-Lisans (18-21)
Copyright - Restrictions
This resource is licensed under the license(CC-BY-NC-ND) Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported
Cost with use
No
Source code available
No